Leírás
Ariana & Evans Aftershave Cuban Highball
Sok ember számára a Cuban Highball (Mojito) jelenti a tökéletes rumkoktélt. Az ital eredete Kubára és a Sir Francis Drake-ről elnevezett 16. századi kubai El Draque koktélra vezethető vissza. Megfelelően a Mojito szinte minden összetevője Kubában őshonos. A rumot, a lime-ot, a mentát és a cukrot (nádléből nyerik) szódavízzel keverve frissítő klasszikus koktélt készítenek. A Mojito-t hagyományosan jégen szolgálják fel highball pohárban, és gyakran a nyárhoz kötik. Ez hasonló az előző verziónkhoz (Frozen Mojito), azonban ezt a rosszfiút egy kis plusz piával és egy csipet dohánnyal is meglocsoltuk (szerinted kihagynám a dohányt?)
Hogyan készítsünk kubai Highball-t
- Először rázd fel jéggel a felsorolt 4 hozzávalót, és szűrd jéggel töltött pohárba. Felöntjük habzóborral.
- 7 friss mentalevél
- 1 1/2 dl rum (lehetőleg 8 éves Bacardi)
- 2/3 fl oz Lime Juice
- 1/3 fl oz Giffard cukornádszirup
- 2 2/3 fl oz Prosecco pezsgő
- 1 kubai
Splash összetevők: Aloe Vera juice, növényi glicerin, SD 40B alkohol, rózsa hidroszol, körömvirág kivonat, vörös lóhere kivonat, kamilla, útifű levelek, fehérfűz kéreg, E-vitamin, kapril-trigliceridek (növényi cukrok és pálmából származó zsírsavak kombinációja kókuszolajok a selymesebb érzetért és természetes tartósítószerként).